Ontmoet Sam & de katten

Hoi ik ben Sam, de eigenaresse van Kattenbrasserie Sam & Moos. Als baasje, en als vrijwilliger bij stichting Queri, heb ik gemerkt wat voor impact katten kunnen hebben op het geluk van mensen. Ze helpen je om meer in contact te staan en trekken je uit de dagelijkse bubbel. Toen ik zelf voor het eerst een kattencafé bezocht wist ik het zeker: ik begin een Kattenbrasserie in Assen! Nu is mijn droom uitgekomen en kun je bij mij en de katten ontspannen, lekker eten en drinken en word je gegarandeerd vermaakt.

 

Met veel plezier stel ik jullie voor aan de sterren van de Kattenbrasserie:

Moos (Moeder)

Moos (06 december 2016) is een echte avonturier. Ze is het liefst altijd op ontdekkingstocht. Op haar avonturen ontmoet ze graag nieuwe mensen. Ze vind het leuk om te spelen en om lekker geborsteld te worden. Deze kruising tussen een Turkse Angora en Ragdoll is geen schootkat, maar vindt het wel heerlijk om even te kroelen. Moos houdt de bezoekers goed in de gaten. Over het algemeen heeft Moos nette tafelmanieren, maar als ze echt ergens haar zinnen heeft opgezet dan veegt ze deze van tafel. 


Marley (Tante)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20190827-WA0043-1-682x1024.jpg

Marley (02 augustus 2015) is de oudste van het bonte stel. Deze Noorse Boskat is een enorme knuffelkont. Ze komt graag op schoot wanneer je haar roept en vlijt zich dan lekker tegen je aan. Marley moet wel even aftasten voor ze op je af komt, maar als ze je vertrouwt wordt je overspoelt met liefde van deze warme poes. Wie haar kroelt moet wel tegen een beetje kattenliefde kunnen, want deze dame kan kwijlen van geluk. In de ochtend is zij het actiefst en kan af en toe wat knorrig reageren. Marley mag graag in de vensterbank zitten en heeft zo haar avontuurtjes. Als je wat lekkers hebt besteld, is er grote kans dat ze gezellig naast je gaat zitten en hopende dat je wordt afgeleid.  En op het moment dat je het niet doorhebt, zal ze beetje bij beetje naar je bord toe schuiven om haar kans te grijpen. Maar wees niet bang, waarschijnlijk kijkt ze alleen maar toe hoe jij het heerlijk oppeuzelt. Marley haar linker oogje traant, dat is iets waar ze niks aan kan doen, het past gewoon bij Marley. 

Lenny (The King)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20190827-WA0048-682x1024.jpg

Lenny (08 februari 2018) is een avontuurlijk, speels en mooie Maine Coon kater. Je herkent hem aan zijn oranje vacht en zijn volle manen. Hij geniet van alle aandacht en mag graag kopjes geven. Lenny heeft de grootste poten van het stel en heeft de papa rol opzich genomen. Hij laat zijn familie eerst eten en daarna komt hij. Helaas heeft Lenny en geen nette tafelmanier, maar met zijn charmes maakt hij het wel weer goed. Hij ruikt lekker eten en drinken op 1 km afstand. Rietjes verzamelen is zijn grootste hobby. Dus voor het echte avontuur zit je bij Lenny gegarandeerd goed. 


Joep (Joep is gewoon Joep)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20180818_111940-1024x768.jpgDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20190827-WA0034-682x1024.jpg

Joep (11 maart 2018) is het leuke broertje van het stel. Door zijn leuke uitstraling en karakter wordt je gegarandeerd verliefd op hem. Tijdens zijn knuffelmomentje moet je er niet raar van op kijken als hij tegen je gaat praten, hiermee laat hij zijn waardering zien. Samen met Lenny en Puck zetten ze de boel op stelten. Doordat hij met Lenny is opgegroeid is het een rover geworden. Na een verovering gaat hij in een hoekje zijn prijs opeten. Na het eten dan ligt hij hoogstwaarschijnlijk zijn poten te wassen en uit te buiken.

Parel (Het Prinsesje)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20190109_184612-1024x998.pngDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG-20190827-WA0028-682x1024.jpg

 

Parel (11 juni 2018) is samen met Darrel de jongste van het bonte stel. Parel ziet er mooi en schattig uit maar vergis je niet, ze houdt ook van avontuur. Ze gaat meestal haar eigen weg en is meestal wel in voor een spelletje. Ze kijkt op afstand en is erg fotogeniek.

Darrel (Zwarte panter)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20190304_123844-1-1024x943.png

Darrel(11 juni 2018) is het jongste broertje van het stel. Moos is zijn moeder en Parel is zijn zusje. Darrel ziet er stoer uit maar heeft een ontzettend lief karakter. Naast slapen vindt hij Smolke kattenvoer erg lekker.